Niko on ehdolla Euroopan parhaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen animaatioelokuva Niko – Lentäjän poika on valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta, joista Euroopan elokuva-akatemian jäsenet äänestävät parhaan animaatioelokuvan voittajan.

Kaksi muuta animaatiofinalistia ovat Mia And The Migoo ja Secret Of Kells. Ehdokkaat valinneen raadin jäsenet ovat Per Holst, Antonio Saura, Agnès Bizzaro, Enzo d’Alo ja Joanna Quinn. Äänestäviä jäseniä EFA:ssa on 1950 ja animaatioelokuvien sarja on mukana nyt ensimmäistä kertaa. Euroopan Oscareiden palkintogaala järjestetään 12. joulukuuta Bochumissa Saksassa.

Niko – Lentäjän poika palkittiin helmikuussa 2009 parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen Jusseilla. Viime vuoden lokakuussa elokuva voitti Hollannissa sekä tuomariston pääpalkinnon että yleisöäänestyksen kansainvälisillä Cinekid-festivaaleilla. Ranskalainen Le Film Francais -lehti on valinnut Nikon vuoden 2008 kolmanneksi parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi.

Elokuva saa uusinta ensi-illan elokuvateattereissa Suomessa ensi viikonloppuna seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Vantaa, Tampere, Turku, Espoo, Porvoo, Hämeenlinna, Kotka, Seinäjoki, Vaasa, Raahe ja Kemi. Lähiviikkoina Niko tulee takaisin elokuvateattereihin kautta Suomen. Nikon on nähnyt elokuvateattereissa jo 231.770 katsojaa.