Saw-kauhuelokuva oli liikaa espanjalaisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 2004 ensi-iltansa saaneen Saw-elokuvan tuorein jatko-osa jatkaa edeltäjiensä mukaan varsin brutaalia verenvuodatusta. Se oli kuitenkin tällä kertaa liikaa espanjalaisille, sillä leffan esittäminen elokuvateattereissa kiellettiin.

Kuudennessa Saw-leffassa jahdataan Jigsaw-sarjamurhaajaa. Espanjan kulttuuriministeriön mukaan jahti on kuitenkin saanut K18-merkinnän sijaan merkinnän X, mikä tarkoittaa ettei elokuvaa nähdä Espanjassa lainkaan valkokankaalla. Koko maassa on ainoastaan kahdeksan elokuvateatteria, jotka saavat esittää X-merkittyä materiaalia.

Asiasta kertoneen Hollywood.comin mukaan elokuvan jakelija Buena Vista on raivoissaan viranomaisten erikoisesta päätöksestä. Elokuvayhtiö aikookin nyt valittaa päätöksestä. Aikaisemmat Saw-elokuvat ovat olleet Espanjassa erittäin suosittuja.