Skotlanti kielsi Monty Python -kuvaukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulujen Monty Python -elokuvien ja televisiosarjojen tekijätiimi joutui aikoinaan ongelmiin kuvauksissaan. Ryhmän oli määrä lähteä kuvaamaan tuotantojaan skotlantilaisiin linnoihin, mutta pari viikkoa ennen kuvausten alkamista tuli takaisku.

Skotlannin ympäristöministeriö nimittäin kielsi ryhmältä linnojensa ja kaikkien muidenkin historiallisten kohteidensa käyttämisen kuvauspaikkana.

– He olettivat, että tulisimme tekemään asioita, jotka eivät ole kunniallisia ja jotka eivät kunnioita linnojen ja muiden kohteiden arvoa, Terry Jones kertoi The Sun -lehdelle.

Tämän jälkeen ryhmä alkoi kiivaasti etsiä korvaavia kuvauspaikkoja, ja viikon kuluttua uusi linna löytyi. Lopulta kuvaukset saatiin toteutettua yksityisessä omistuksessa olevassa Doune-linnassa, jonka käyttöön viranomaiset eivät voineet puuttua.

Suomessa Monty Pythonin lentävä sirkus -televisiosarja joutui vuonna 1972 Yleisradion hampaisiin, sillä sarjan esittäminen lopetettiin kesken kauden, kun yhtiön ohjelmavastaavan mielestä eräässä sketsissä pilkattiin vammaisia. Myöhemmin sarjan esittäminen kuitenkin jatkui.