BB-Kätlin lähetettiin keskelle hirmumyrskyä! Asukasvaihto ongelmissa?

Big Brother · Stara.fi

Suomen Big Brother -talosta eilen poistunut ja tänä aamuna Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti Filippiinejä lähtenyt BB-Kätlin voi joutua muun suomalaisen Big Brother -tiimin kanssa ongelmiin, sillä Filippiinien pääkaupunkiin on ennustettu lauantaiaamuksi erittäin voimakasta taifuunia. Sille on annettu nimi Mirinae, suomeksi linnurata.

Filippiinien molemmat BB-talot sijaitsevat Manilassa, jossa koulut ovat sulkeneet jo tänään hirmumyrskyn takia ovensa ja esimerkiksi lauttaliikennettä on rajoitettu. Maan hallitus on kehottanut asukkaita varautumaan jopa 72 tunnin sisälläoloon ja varustautumaan radioilla ja taskulampuilla. Myös lentoliikenteeseen odotetaan ongelmia, mutta vielä lentoja ei ole ilmeisesti peruttu.

Kätlinin on määrä astella sikäläiseen BB-taloon lauantaina, jolloin myrskyn ennustetaan iskevän kaupunkiin. Ulkomaisten sääpalvelujen mukaan maan itäosiin odotetaan perjantai-illaksi puuskissa jopa 185 kilometriä tunnissa puhaltavia myrskytuulia. Niiden odotetaan iskevän Manilaan lauantaina aamulla. Vaikka myrskykeskus ei osuisikaan Manilaan, ovat sen vaikutukset sielläkin tuntuvat.

Kuukausi sitten 26. syyskuuta Manilan alueelle iski Ketsana-niminen hirmumyrsky, joka aiheutti alueella pahimmat tulvat 40 vuoteen. Heti perään 3. lokakuuta seurasi Parma-niminen hirmumyrsky. Osa Manilan ympäristön asuinalueista on edelleen tämän tulvaveden peitossa. Tänään iskevä Mirinae on kauden neljäs taifuuni.