BB-Kätlin vaarassa? Uhkana kidnappaukset ja terrorismi

Big Brother · Stara.fi

Parhaillaan Suomen Big Brother -talosta Filippiineille matkalla oleva BB-Kätlin ei ole menossa maailman turvallisimpaan kolkkaan, sillä maassa on keskimääräistä korkeampi riski erityisesti ulkomaalaisille vieraille.

Kerroimme hetki sitten, kuinka Manilaan on ensi yönä iskemässä kauden neljäs hirmumyrsky, jonka takia esimerkiksi koulut on tänään suljettu ja asukkaita kehotetaan varautumaan 72 tunnin eristykseen. Riskit eivät siis lopu mikäli Kätliniä ja suomalaista BB-seuruetta kuljettava lento pääsee hirmumyrskyn takia edes laskeutumaan tänä iltana Manilaan suunnitelmien mukaisesti.

Big Brother -ohjelman tuotantotiimi kertoi aiemmin tiedotteessaan, että Kätlinin seurassa kulkee alusta loppuun tuotantotiimin jäseniä, jotka pitävät hänestä huolta paikallisen tuotantoyhtiön kanssa. Tästä huolimatta matkassa on riskinsä. Suomen ulkoasiainministeriön mukaan maassa tulee nimittäin noudattaa tarkkaavaisuutta, ja terrori-iskut ovat peräti todennäköisiä myös Manilassa. Alla ote tiedotteesta.

Terrori-iskut ja/tai poliittiset levottomuudet ovat periaatteessa mahdollisia ympäri maata. Järjestäytyneiden rikollisryhmien ja poliittisten ääriliikkeiden suorittamia pommi-iskuja ja kidnappauksia on tapahtunut kuluvan vuoden aikana ja niiden todennäköisyys on jatkossakin suuri, ulkoasiainministeriön matkustustiedotteessa varoitellaan.

– Myös ulkomaalaiset voivat joutua kidnappauksen kohteeksi. Tavoitteena on yleensä lunnasrahojen saaminen oman toiminnan rahoittamiseksi. Tarkkaavaisuus Metro-Manilan julkisilla paikoilla liikuttaessa on tarpeen. Paikallisten juhlapäivien aikaan valmiustilaa nostetaan entisestään.

Juhlapäiviä onkin tulevana viikonloppuna peräti kolme peräkkäin, kun maassa vietetään varsin laajasti pyhäinmiestenpäivän juhlallisuuksia. Näin ollen maassa on tällä viikolla keskimääräistä korkeampi hälytysvalmius ja terrori-iskujen uhka.