Hirmumyrsky matkalla suoraan Manilan BB-taloon

Big Brother · Stara.fi

Suomen Big Brother -talosta asukasvaihtoon eilen lähtenyt Kätlin on parhaillaan matkalla Filippiineille ja Manilan BB-taloon. Tilanne Manilassa on kuitenkin tällä hetkellä poikkeuksellinen, sillä erittäin rajun Mirinae-nimisen hirmumyrskyn odotetaan iskevän sinne yön aikana. Kätlinin on määrä astella sikäläiseen BB-taloon huomenna.

Vielä muutama tunti sitten veikattiin, että taifuuni voisi olla kiertämässä Manilan, mutta tuoreimpien tietojen mukaan jopa 185 kilometrin tuntinopeudella raivoavat myrskytuulet ovat suuntaamassa suoraan kohti Manilan aluetta ja siten myös molempia Filippiinien Pinoy Big Brother -taloja.

Jo aiemmin tänään alueella suljettiin koulut ja liikennettä rajoitettiin, mutta tunti tunnilta tilanne on muuttumassa huonommaksi. Samalla viranomaiset ovat pyytäneet asukkaita valmistautumaan tulviin ja peräti kolmen vuorokauden eristyksiin hankkimalla taskulamppuja ja radioita sekä varastoimalla ruokaa.

Tällä hetkellä Manilan lentokentälle saapuvat lentokoneet pääsevät vielä laskeutumaan, mutta huomisen aamun tilanne voi olla jo täysin toinen. Samalla myrsky voi vaikeuttaa myös Manilasta Suomeen matkaavan BB-Cathyn lähtöä. Tällä hetkellä myrskykeskus on vielä noin 200 kilometriä Quezonin alueesta itään, mutta sen arvioidaan iskevän Filippiinien itäosiin perjantai-iltana sikäläistä aikaa.