BB-Kätlinin reissun keskeyttänyt myrsky tappoi neljä

Big Brother · Stara.fi

Suomen Big Brother -talosta torstaina aamulla poistunut ja perjantaina kohti Filippiinien BB-taloa lähteneen BB-Kätlinin matka tyssäsi yllättäen eilen Amsterdamiin kohdemaassa riehuvan hirmumyrskyn takia.

Taifuuni Mirinae peruutti Kätlinin ja muun BB-työryhmän lennon lisäksi myös ainakin 180 muuta lentoa Manilassa. Pahin mysky alkaa olla jo ohi, ja laantunut Mirinae on ohittanut Filippiinit. Myrskyn tieltä evakuoitiin suojaan jopa 100.000 ihmistä. 

Saldo oli kuitenkin synkkä, sillä ainakin neljä ihmistä menehtyi myrskyssä, joka aiheutti maassa tulvia ja maanvyörymiä. Kyseessä oli jo syksyn neljäs raju taifuuni, ja Manilassa ei ehditty vielä toipua edes edellisistä tulvista. Manilan kahdessa BB-talossa asukkaat pidettiin myrskyn ajan sisätiloissa.