Britney Spears playback-skandaalin keskellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin Circus-kiertueellaan viime kesänä konsertoinut poptähti Britney Spears laulaa keikoillaan vain yhden kappaleen täysin livenä, kun muissa kappaleissa tanssimiseen keskittyneen supertähden ääni tulee pääosin nauhalta.

Nyt tästä playback-asiasta on noussut erikoinen kohu Australiassa, jossa Britneyn kuukauden mittainen kiertue alkoi eilen. Sikäläinen ministeri on nimittäin suositellut, että konserttien kävijöille tulisi kertoa etukäteen, kun esiintyjä ei laula keikallaan livenä, vaan on ainoastaan laulavinaan.

New South Walesin osavaltion kauppaministeri on ehdottanut, että Britneyn ja muiden vastaavien artistien konserttilippuihin pitäisi jatkossa painattaa maininta, jos osa konsertin materiaalista on etukäteen nauhoitettua. Hänen mukaansa australialaisten ei tarvitse sietää ”mikkihiiriesityksiä” maassaan.

– Ollaan rehellisiä. Live tarkoittaa liveä. Jos maksat lipustasi jopa 200 dollaria, niin ansaitset vastineeksi enemmän kuin videoklippejä, ministeri totesi Sydney Daily Telegraph -lehdelle.