Levy-yhtiö Spotify-palvelusta ”Vitsihän tämä on!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettimaailman viime vuosien kohutuimpiin musiikkipalveluihin lukeutuva Spotify puhuttaa paljon, mutta tuoreimpien tietojen mukaan palvelussa soitettaville suomalaisartisteille ei juuri tuloja heru.

Keskisuomalainen-lehden mukaan esimerkiksi suomalainen Sakara Records sai ainoastaan 31,40 euron tulot, kun yhtiöön kuuluvan Mokoma-bändin kappaleita oli ladattu heinä-syyskuun välisenä aikana 118.119 kertaa. Yhdestä kappalelatauksesta tilitettiin siis 0,00026 euroa.

– Vitsihän tämä on, eikä edes kovin hyvä sellainen, yhtiön toimitusjohtaja ja Mokoma-yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen ihmetteli lehden haastattelussa.

Keskisuomalainen-lehti haastatteli aiheen tiimoilta myös Suomen Muusikkojen liiton edustajaa. Jouni Nieminen viittaa nykyiseen kehitykseen ja digitaalisen musiikin ongelmiin kuitenkin hieman laajemmin.

– Artistin saama korvaus äänitemyynnistä putosi merkittävästi, kun yksittäisiä kappaleita alettiin myydä digitaalisesti. Nyt korvausten taso on näköjään pudonnut ihan eri sfääreihin, Nieminen kertoi.

– Kun huomataan, minkälaisia pennejä sieltä kertyy, saattaa muusikko alkaa miettiä, että minun musiikkini on maailman kuultavana ja mitä minä siitä saan, Nieminen pohti aiemmin Iltalehdessä.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat