Levy-yhtiö Spotify-palvelusta ”Vitsihän tämä on!”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettimaailman viime vuosien kohutuimpiin musiikkipalveluihin lukeutuva Spotify puhuttaa paljon, mutta tuoreimpien tietojen mukaan palvelussa soitettaville suomalaisartisteille ei juuri tuloja heru.

Keskisuomalainen-lehden mukaan esimerkiksi suomalainen Sakara Records sai ainoastaan 31,40 euron tulot, kun yhtiöön kuuluvan Mokoma-bändin kappaleita oli ladattu heinä-syyskuun välisenä aikana 118.119 kertaa. Yhdestä kappalelatauksesta tilitettiin siis 0,00026 euroa.

– Vitsihän tämä on, eikä edes kovin hyvä sellainen, yhtiön toimitusjohtaja ja Mokoma-yhtyeen kitaristi Tuomo Saikkonen ihmetteli lehden haastattelussa.

Keskisuomalainen-lehti haastatteli aiheen tiimoilta myös Suomen Muusikkojen liiton edustajaa. Jouni Nieminen viittaa nykyiseen kehitykseen ja digitaalisen musiikin ongelmiin kuitenkin hieman laajemmin.

– Artistin saama korvaus äänitemyynnistä putosi merkittävästi, kun yksittäisiä kappaleita alettiin myydä digitaalisesti. Nyt korvausten taso on näköjään pudonnut ihan eri sfääreihin, Nieminen kertoi.

– Kun huomataan, minkälaisia pennejä sieltä kertyy, saattaa muusikko alkaa miettiä, että minun musiikkini on maailman kuultavana ja mitä minä siitä saan, Nieminen pohti aiemmin Iltalehdessä.