Rammsteinin levy kiellettiin Saksassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin erittäin räväkän Pussy-musiikkivideonsa merkeissä otsikoissa ollut saksalainen Rammstein-yhtye on joutunut kotimaassaan yllättävän rajujen toimenpiteiden kohteeksi. Yhtyeen uusi albumi Liebe ist Für Alle Da on nimittäin kielletty levykauppojen hyllyiltä.

Syynä hallituksen antamaan määräykseen ovat ilmeisesti levyn sisältämät viittaukset sadomasokismiin erityisesti kappaleessa Ich tue Dir Weh. Kappaleen lyriikat kertovat muiden muassa pahoinpitelystä. Oman osansa päätökseen on varmasti tuonut myös levyn kansitaide sekä edellä mainittu K18-rankattu musiikkivideo.

Levyn kieltäminen tullee kuitenkin toimimaan ainoastaan levyn markkinoimiseksi, sillä albumi nousi jo taannoin Saksassa ja useissa muissa maissa listaykköseksi. Viranomaiset ovat siis auttamattomasti myöhässä, mikäli tarkoituksena on ollut suitsua levyn menestystä ja sadomasokismin sanoman leviämistä.