Paranormal Activity

Elokuvat · Stara.fi

Yksi syksyn puhutuimpia elokuvia jo ennen ensi-iltaansa on ollut Paranormal Activity, jota on veikattu taannoisen Blair Witch Project -halpisleffan manttelinperijäksi. Siinä se ehkä onnistuukin, sillä kyseessä on erittäin pienen budjetin kauhuelokuva.

Elokuvassa nuori pariskunta on muuttanut yhteen. Tyttöystävä ei ole kuitenkaan kertonut poikaystävälleen, että häntä on vainonnut lapsesta saakka demoni. Poikaystävä hankkii videokameran tallentaakseen demonin mahdolliset vierailut todistusaineistoksi, ja lopulta kutsumaton vieras saapuukin kylään. Leffan perustarinassa ei siis ole mitään uutta tai yllättävää.

Paranormal Activity on kuvattu yhdellä kameralla ja yhdessä huoneistossa. Tuhruinen ja sekava ”ohjaus” kuuluu sinänsä tähän halpis-lajityyppiin, mutta vuoden pelottavimman elokuvan titteli on pelkkää tyhjää mainospuhetta. Lopputulos olisi toki voinut olla pelottava, jos tarinaa olisi työstetty pieteetillä ja jos käsikirjoitukseen olisi panostettu hieman enemmän. Mukana on toki pari äänitehosteilla toteutettua säikähdystä, mutta ihmisten säikäyttämisellä ei ole mitään tekemistä kauhun kanssa.

Kokonaisuutena kyseessä on lähinnä harjoitustyö, jossa tarinan mielenkiintoiseen kuljetukseen ei ole kiinnitetty juuri huomiota. Myös roolihahmoista erityisesti miespääosa on korni stereotypia ilman mitään uskottavaa särmää. Harrastajien halpisleffaksi tämä on ihan mielenkiintoinen raina, mutta muuten leffa ei kykene lunastamaan sille mediassa ja mainonnassa ladattuja odotuksia millään osa-alueella, kun myös niin sanotut kauhukohtauksetkin lähinnä naurattavat. Elokuvan markkinointi sen sijaan ansaitsisi täydet viisi tähteä.

Ohjaus: Oren PeliPääosissa: Katie Featherston, Micah Sloat, Mark FredrichsEnsi-ilta: 13.11.2009Kesto: 1:28

Pisteet 2/5