Suomeen saapuvan supertähden kannabispuheet raivostuttivat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen 22-vuotias soul-tähti Joss Stone saapuu ensi keväänä konsertoimaan Suomeen. Nyt hän on aiheuttanut kotimaassaan kohua varsin vapaamielisillä ja harkitsemattomilla lausunnoillaan. Stone totesi nimittäin julkisesti kannabiksen olevan vähemmän haitallista kuin alkoholi.

Laulajatähden Star-lehdelle antamat lausunnot suututtivat välittömästi huumeita vastustavat tahot, joiden mukaan hänen lausuntonsa saa kannabiksen käytön tuntumaan hohdokkaalta. Reaktio ei ole mikään yllätys, sillä Stone vihjasi samassa haastattelussa astetta kovempien huumeiden olevan mielestään hauskoja.

– Poltan ruohoa, mutta en pidä sitä huumeena. Se on ennemminkin yrttiä. En kadu lainkaan tämän sanomista. Minusta kaikki polttavat ruohoa ja ne jotka sanovat muuta valehtelevat. Ruoholle on annettu tällainen ”pirullinen leima”, mutta onko se todella vaarallista? Se saa sinut nauramaan katketaksesi. Minusta alkoholi on paljon vahingollisempaa, sillä ihmiset menevät siitä sekaisin, Joss Stone totesi haastattelussa.

Laulaja paljasti myös käyttävänsä kannabista säännöllisesti. Nyt lehdistössä veikataan, että totuttua rajumman lausunnon oli määrä nostaa neitokainen otsikoihin hänen uuden levynsä markkinointia varten. Vastareaktio oli kuitenkin varmasti kovempi kuin etukäteen oletettiin. Viime vuonna kollega Lily Allen oli vastaavassa tilanteessa vähäteltyään kokaiinin käytön vaaroja.

Joss Stone teki läpimurtonsa vuonna 2003 albumillaan The Soul Sessions. 16-vuotiaan teinitytön, oikealta nimeltään Jocelyn Eve Stoker, tulkintoja ja lauluja ylistettiin tuolloin laajasti. Doverista kotoisin oleva Joss Stone on kertonut kuunnelleensa ja ihailleensa soulin kuningatarta Aretha Frankliniä koko pienen ikänsä. Stone nähtiin jo 14-vuotiaana laulamassa BBC:n televisio-ohjelmassa Star for a Night. Ohjelman ansiosta kykyjenmetsästäjät kuitenkin löysivät hänet, ja ensimmäisen levy-yhtiösopimuksensa Joss Stone allekirjoitti BMG:n kanssa viidentoista ikäisenä vuonna 2002.