Twilight-päätähti leikattiin pois elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suositussa Twilight-elokuvassa miespääosaa näytellyt Robert Pattinson on noussut teinisuosikiksi, mutta hänen roolisuorituksensa elokuvassa sai kovasti kritiikkiä ammattilaisilta. Nyt on selvinnyt, että hänen uransa ensimmäinen rooli leikattiin aikoinaan kokonaan pois lopullisesta elokuvasta.

Pattinson oli nimittäin kiinnitetty sivuosaan vuonna 2004 ensi-iltansa saaneeseen Vanity Fair -nimiseen draamaelokuvaan, jonka päätähtenä oli Reese Witherspoon. Lopullisessa elokuvassa Pattinsonia ei kuitenkaan nähdä, sillä kaikki hänen roolisuorituksensa päätyivät lopulta leikkaamon lattialle, Vanity Fair -lehti uutisoi.

Robert huomasi asian vasta elokuvan nähdessään, sillä tuotantoyhtiö ei ilmoittanut siitä hänelle etukäteen.

– Tom Sturridge ja minä olimme samoissa kohtauksissa ja se oli meille molemmille ensimmäinen elokuvarooli. Menimme katsomaan elokuvaa sen ennakkonäytökseen ja se oli molempien mielestä vitsi, koska emme kumpikaan tienneet mitä teimme. Me niin kuin näyttelimme tai jotain. Näimme Tomin kohtauksen ja ajattelimme sen olevan aika hyvä, Robert Pattinson kertoi Vanity Fair -lehdelle.

Lopulta Pattinson huomasi, että hänen kohtauksiaan ei ollut lainkaan mukana elokuvassa, vaan ne oli leikattu pois.

– Istuin siellä ja olin vain että ”Hmmmmm…..” Kukaan ei ollut kertonut, että minut oli leikattu pois, Pattinson muisteli.

Hänen mukaansa asia kääntyi kuitenkin lopulta positiiviseksi, sillä leffan ohjaaja tunsi myöntätuntoa ja kutsui Pattinsonin myöhemmin mukaan Harry Potter -elokuvan koe-esiintymiseen. Sen kautta Robert sai sivuroolin Cedric Diggoryn hahmona.