Modern Warfare 2 kiellettiin Venäjällä – sensuuri odottaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suoraan Suomenkin pelilistan ykköseksi tällä viikolla singahtanut ja kovasti odotettu Call of Duty: Modern Warfare 2 -sotapeli on saanut supersuosion ympäri maailmaa, mutta Venäjällä tilanne on ilmeisesti hieman toinen.

Lehtitietojen mukaan peli on nimittäin ilmeisesti vedetty myynnistä. IT-Viikko kertoi tänään venäläisen GotPS3-julkaisun artikkelista, jonka mukaan konsolipelin kopiot olisi poistettu kauppojen hyllyiltä. Syynä on ilmeisesti varsin raju No Russian -niminen kenttä, jossa pelihahmo on soluttautunut terroristiorganisaatioon ja on mukana verisessä terrori-iskussa, jossa ammutaan kymmeniä siviilejä lentokentällä.

Julkaisu epäilee, että peli palautetaan takaisin myyntiin sen jälkeen, kun kyseinen harvinaisen raaka kohtaus on ensin poistettu pelistä. Viranomaisten pitää kuitenkin vielä hyväksyä peli ennen sen uudelleenjulkaisua. GotPS3-sivusto kritisoi voimakkaasti pelin amerikkalaista näkökulmaa, jossa ei julkaisun mukaan oteta lainkaan huomioon muita kulttuureja.