KISS kiinnitettiin Sauna Open Airin pääesiintyjäksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Gene Simmonsin ja Paul Stanleyn perustama yksi maailman legendaarisimmista glam-rock-yhtyeistä, KISS, saapuu Tampereella 10. – 12. kesäkuuta 2010 järjestettävän Sauna Open Air -metallifestarin pääesiintyjäksi.

Yhtyeen keikka on osa uuden levyn tiimoilta järjestettävää Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom -Euroopan kiertuetta. KISS tulee uudistamaan kiertueelle niin esiintymisasunsa kuin lavarakennelmansa. Kolmipäiväinen Sauna Open Air -tapahtuma palaa alkujuurilleen ja starttaa rock-juhlan jo torstaina 10. kesäkuuta, kun KISS astelee lauteille. Sauna kuumenee Tampereen Eteläpuistossa kolmena päivänä päättyen lauantai-iltana 12. kesäkuuta.

KISS on yli 35-vuotisen uransa aikana saavuttanut paikkansa yhtenä merkittävämpänä rock-bändinä maailmassa. Tänään maanantaina 23. marraskuuta KISS on valitaan Rockin Hall of Fameen. Bändi on poikennut Suomessa ainoastaan viidesti, viimeksi Hartwall Areenalla toukokuussa 2008, jolloin se esiintyi kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyille katsomoille ja teki samalla ennätyksiä ennakkolipunmyynnissä niin Suomen kuin Euroopankin tasolla.

Yli 100 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myyneen bändin tunnetuimpia biisejä ovat muiden muassa I Was Made for Loving You, Lick it Up, Crazy Nights ja Rock And Roll All Nite. Vuonna 1973 perustettu yhtye julkaisi juuri 20. albuminsa Sonic Boom, joka oli arvostelumenestys. Se oli bändin ensimmäinen studioalbumi 11 vuoteen. Sauna Open Airin keikalla tullaan kuulemaan uuden materiaalin lisäksi biisejä klassikkolevyiltä sekä vuosilta 1992-1998.