Madventures-sarjan huima menestys maailmalla jatkuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu suomalainen seikkailusarja Madventures on tehnyt jälleen merkittävän sopimuksen maailmanlaajuisen televisiokanavan kanssa. Aiemmin muiden muassa Travel Channel -kanavalle aiemmin myyty ohjelma tullaan pian näkemään jopa 189 maan televisioruuduissa.

Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan isännöimän vahdikkaan ohjelman televisio-oikeudet on nimittäin nyt myyty laadukkaana tunnetulle National Geographic -kanavalle. Kanavalla tullaan esittämään Suomessakin taannoin nähty englanninkielinen tuotantokausi. Rantalan mukaan tärkeintä sopimuksessa olikin sen laajuus, ja National Geographicin maine laadukkaana kanavana.

– Rahallisesti tämä ei ole kaukana nappikaupasta, vaikka melkein koko maailmasta onkin kyse. Tv-oikeuksien myynnillä harva rikastuu, eikä ole tarviskaan rikastua.

Ensi vuoden aikana Madventure -sarjaa on määrä esittää ympäri maailmaa niin monessa maassa, että siitä tulee historian laajimmalle levinnyt suomalainen televisio-ohjelma. Euroopassa Madventuresin oikeudet on hankkinut alkuperäisten tuottajien, Subin ja brittiläisen Fiverin, lisäksi Venäjän MTV, Norjan TV2, Puolan Polsat Play, Belgian Acht, Unkarin TV3 ja Israelin Travel Channel. Yhdysvalloissa Madventuresia on tänä syksynä esittänyt Travel Channel, joka on juuri myyty uudelle omistajalle ja ohjelmiston uudelleenjärjestelyjen myötä sarja lanseerataan maassa uudelleen.

Matkailuohjelman myyntiä ulkomaille on hoitanut Subilta tuttujen Duudsonien yhtiö Rabbit Films yhteistyössä Madventuresin tuottajien Milonoffin ja Rantalan Gimmeyawallet Productions Oy:n kanssa.