Twilight heti listakärkeen Suomessa – jatkoa heinäkuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perjantaina ensi-iltansa saanut Twilight-saagan toinen osa Uusikuu rikkoi Yhdysvalloissa ennätyksiä jo ensimmäisissä yönäytöksissään. Nyt on saatu tietoja myös avausviikonlopun tuloksesta sekä Suomessa että maailmalla.

Twilight – Uusikuu oli ylivoimaisesti Suomen katsotuin elokuva ensi-iltaviikonloppunaan ja se keräsi Suomessa 69.901 katsojaa. Ennakot mukaan lukien elokuvan on tähän mennessä nähnyt Suomessa yhteensä jo 70.320 katsojaa.

Yhdysvalloissa elokuva tuotti avausviikonloppunaan yli 140 miljoonaa dollaria, joka on tuplaten sen minkä Twilight-saagan ensimmäinen elokuva Houkutus aikanaan tuotti. Suomessa leffa sai jopa 2,5-kertaisesti katsojia ja sama ilmiö toistuu ympäri maailmaa.

Stephenien Meyerin luomaan menestyskirjojen seuraava filmatisointi on Twilight – Epäilys ja se saa ensi-iltansa Suomessa 2. heinäkuuta 2010. Tuotantoyhtiö Summit Entertainment on sopinut myös Meyerin kirjasaagan neljännen osan, Aamunkoi, kuvaamisesta elokuvaksi. Saagan ensimmäinen elokuva Twilight – Houkutus sai Suomessa elokuvateattereissa yhteensä yli 154.000 katsojaa ja myi DVD:nä timanttia, yli 50.000 kappaletta.