Brutus-koira iski jälleen – söi suomalaisyhtyeen levyn materiaalit!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Puolitoista vuotta sitten Maj Karma -yhtye joutui siirtämään Salama-albuminsa julkaisemista, kun yhtyeen rumpali Janne Savolaisen Brutus-koira söi levyn basso- ja rumpuraidat sisältäneen kovalevyn käyttökelvottomaksi. Nyt Brutus on iskenyt jälleen.

Nyt Brutuksen hyökkäyksen kohteeksi on joutunut Kotiteollisuus, jonka Kuollut kävelee –EP:n alkuperäinen masteri katosi pedon suihin ilman mausteita. Yhtyeen rahastonhoitaja ja basisti Janne Hongisto valottaa tapahtumia.

– Se oli aivan normaali masterointikeikka. Masteroijamme Mika Jussila sai levyn valmiiksi ja jätti sen Finnvoxin kahvilaan, josta pyörätuolilähetin oli määrä hakea se ja toimittaa levy-yhtiöömme Hämeentielle. No, siinä välissä Brutus oli kuin taikaiskusta ilmestynyt Finnvoxin käytäville ja sittenhän se pahis hotki jo levyä kitaansa, Hongisto kertoo.

– Näytti maistuvan, ainakin Hynysen mukaan, joka oli maannut sammuneena kahvion sohvalla ja herännyt helvetilliseen rouskutukseen. Mitään ei ollut tehtävissä, levy oli mennyttä. Jussila ja Hynynen tekivät hätäpäissään ja kiireissään uuden masterin ja siinä rytäkässä biisit menivät väärään järjestykseen.

Kyseessä on siis todellinen harvinaisuus, sillä EP+DVD:stä tehdään vain 5.000 kappaleen painos, ja nyt siis vielä ylimääräisenä bonuksena paketin kansissa oleva biisijärjestys on eri kuin itse levyllä. Kotiteollisuuden Kuollut kävelee EP ja DVD ovat kaupoissa huomenna keskiviikkona 25.11.2009.