Massive Attack julkaisee viidennen studioalbuminsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu Massive Attack -yhtye julkaisee 6. helmikuuta 2010 viidennen studioalbuminsa. Levyn nimeksi on tulossa Heligoland. Albumin laulusolisteina vierailevat muiden muassa Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey jaTunde Adebimpe.

Lisäksi pitkään yhtyeen kanssa työskennellyt Horace Andy palaa Massive Attackin perustajajäsenien Robert Del Najan ja Grant Marshallin rinnalle. Lauluosuuksiensa lisäksi Damon Albarn soittaa bassoa kappaleessa Flat Of The Blade ja koskettimia kappaleessa Splitting The Atom.

Portsiheadin Adrian Utley puolestaan soittaa kitaraa biisissä Saturday Come Slow. Muutamilla biiseillä kuullaan lisäksi Massive Attackin ja DFA’n Tim Goldsworthyn yhteistyön tuloksia. Albumin kansi on Robert Del Najan kädenjälkeä.

Kolmen viiden vuoden aikana Robert Del Naja on sekä säveltänyt että tuottanut musiikkia lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin ja voittanut parhaan kappaleen David Di Donatello -palkinnon. Tänä vuonna Massive Attack voitti Outstanding Contribution to British Music –palkinnon Ivor Novello Awardseissa. Heligoland-albumi sisältää alla olevat kappaleet:

Pray For Rain – featuring Tunde Adebimpe
Babel – featuring Martina Topley-Bird
Splitting The Atom – featuring Robert del Naja/Grant Marshall/Horace Andy
Girl I Love You – featuring Horace Andy
Psyche – featuring Martina Topley-Bird
Flat Of The Blade – featuring Guy Garvey
Paradise Circus – featuring Hope Sandoval
Rush Minute – featuring Robert del Naja
Saturday Come Slow – featuring Damon Albarn
Atlas Air – featuring Robert del Naja

Uusimmat