Massive Attack julkaisee viidennen studioalbuminsa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu Massive Attack -yhtye julkaisee 6. helmikuuta 2010 viidennen studioalbuminsa. Levyn nimeksi on tulossa Heligoland. Albumin laulusolisteina vierailevat muiden muassa Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey jaTunde Adebimpe.

Lisäksi pitkään yhtyeen kanssa työskennellyt Horace Andy palaa Massive Attackin perustajajäsenien Robert Del Najan ja Grant Marshallin rinnalle. Lauluosuuksiensa lisäksi Damon Albarn soittaa bassoa kappaleessa Flat Of The Blade ja koskettimia kappaleessa Splitting The Atom.

Portsiheadin Adrian Utley puolestaan soittaa kitaraa biisissä Saturday Come Slow. Muutamilla biiseillä kuullaan lisäksi Massive Attackin ja DFA’n Tim Goldsworthyn yhteistyön tuloksia. Albumin kansi on Robert Del Najan kädenjälkeä.

Kolmen viiden vuoden aikana Robert Del Naja on sekä säveltänyt että tuottanut musiikkia lukuisiin elokuviin ja dokumentteihin ja voittanut parhaan kappaleen David Di Donatello -palkinnon. Tänä vuonna Massive Attack voitti Outstanding Contribution to British Music –palkinnon Ivor Novello Awardseissa. Heligoland-albumi sisältää alla olevat kappaleet:

Pray For Rain – featuring Tunde AdebimpeBabel – featuring Martina Topley-BirdSplitting The Atom – featuring Robert del Naja/Grant Marshall/Horace AndyGirl I Love You – featuring Horace AndyPsyche – featuring Martina Topley-BirdFlat Of The Blade – featuring Guy GarveyParadise Circus – featuring Hope SandovalRush Minute – featuring Robert del NajaSaturday Come Slow – featuring Damon AlbarnAtlas Air – featuring Robert del Naja