Barack Obama pelasti kalkkunan hengen – armonanomus meni läpi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa vietetään tulevana viikonloppina perinteistä Kiitospäivää, jonka perinteisiin kuuluu muiden muassa kalkkunan paistaminen ja syöminen. Presidentti Barack Obama on kuitenkin ilmoittanut säästävänsä hänen juhlapöytäänsä varatun Courage-kalkkunan hengen ja tyytyvänsä muihin ruokiin.

Keskiviikkona Valkoisessa talossa järjestetyn tilaisuuden yhteydessä Barack Obama vitsaili, että Couragen armonanomus oli saanut presidentin hyväksynnän.

– Olimme syödä tämän otuksen, mutta kiitos Malian ja Sashan, Courage tullaan säästämään tältä karmealta ja maukkaalta kohtalolta, presidentti kommentoi People-lehden mukaan.

Courage-kalkkuna siirretään nyt viettämään eläkepäiviään Disneylandiin, jossa se saa olla lauantaina järjestettävän paraatin kunniavieraana. Viimeksi parikymmentä vuotta sitten ensimmäinen presidentti Bush säästi myös kalkkunan hengen. Sitä ennen myös presidentti Kennedy oli tehnyt saman päätöksen.