Pedofiliasta syytetty ohjaaja Roman Polanski vapaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sveitsissä taannoin pidätetty elokuvaohjaaja Roman Polanski pääsee ehkä sittenkin vapaaksi ilman että häntä vielä tässä vaiheessa luovutetaan Yhdysvaltoihin vastaamaan syytteisiin pedofiliasta. Hän jäi taannoin kiinni maan rajalla vuodelta 1978 peräisin olevan amerikkalaisen pidätysmääräyksen johdosta.

Polanskia syytetään Yhdysvalloissa vuonna 1977 tapahtuneesta 13-vuotiaan teinitytön raiskauksesta, joka tapahtui näyttelijä Jack Nicholsonin talossa. Nyt Sveitsin viranomaiset ovat kuitenkin määränneet hänelle huiman takuusumman, jonka maksettuaan elokuvaohjaaja pääsee vapaaksi odottamaan mahdollista luovutusta ja oikeudenkäyntiä. Summa on 4,5 miljoonaa dollaria.

Sveitsin valtiolla on kuitenkin kymmenen päivää aikaa valittaa oikeuden päätöksestä, joten aivan lopullinen päätös ei vielä ole. Tähän mennessä Roman Polanski on pakoillut syytettä jo yli 30 vuoden ajan asumalla Ranskassa. Hän ei suostunut matkustamaan Yhdysvaltoihin edes noutamaan Oscar-palkintoaan. Sveitsin oikeusministeriön edustaja Folco Galli kertoi Daily Mail -lehdelle pitävänsä pakenemisen riskiä edelleen suurena.