Billy Talent helmikuussa Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Energistä vaihtoehtorockia, punkia ja post-hardcorea sekoitteleva kanadalainen Billy Talent saapuu 8. helmikuuta Helsingin Jäähalliin. Yli 15 vuotta yhdessä soittaneet Billy Talentin jäsenet tapasivat jo lukioiässä ja ovat pitkäjänteisen työn tuloksena nousseet maailman suosituimpien vaihtoehtorock-yhtyeiden joukkoon.

Aikaisemmin Pezz-nimellä yhden levyn julkaissut kokoonpano keräsi laajan fanikunnan kotimaassaan Kanadassa jo 90-luvulla, mutta kansainvälistä menestystä bändi saavutti debyyttialbuminsa I julkaisun yhteydessä. Billy Talentin suosio nousi areenakokoon vuonna 2006 ilmestyneen toisen pitkäsoiton II ja vuosia jatkuneen tauottoman kiertämisen myötä.

Billy Talentin viimeisin albumi III ilmestyi viime kesänä. Julkaisun yhteydessä levy nousi suoraan Suomen Top 40 -listan sijalle kolme ja pysyi myydyimpien albumien joukossa viikko toisensa jälkeen. Maailmanlaajuisesti Billy Talentin levyjä on myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta.

Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat Suomessakin runsasta radiosoittoa keränneet Try Honesty, Red Flag, Fallen Leaves, Rusted from the Rain ja Devil on My Shoulder. Aikaisemmin yhtye on vieraillut Suomessa Ruisrockin ja Provinssirockin päälavoilla, loppuunmyydyllä Tavastialla sekä My Chemical Romancen jäähallikeikan yllätysvieraana.