Megahitti Sandstorm täyttää 10 vuotta – Darude juhlakiertueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kaikkien aikojen kansainvälisesti menestynein konemusiikkiartisti Darude tekee joulukuussa Suomessa kiertueen ja juhlistaa samalla Sandstorm-megahittinsä julkaisun kymmenvuotista merkkipaalua.

Yhä edelleen tuhansilla klubeilla ympäri maailmaa päivittäin soiva Sandstrom julkaistiin suomalaisille tiskijukille lokakuussa 1999, ja se nousi muutamassa viikossa Finnish Dance Chartin ykköseksi. Ensimmäisen keikkansa mies teki 5. joulukuuta 1999 Tampereella, ja kiersi Suomen tanssiklubeja aktiivisesti koko kevään 2000.

Suuri läpimurto tapahtui kesällä 2000, kun kappale nousi Britannian singlelistan kolmoseksi. Kansainvälinen kiertue starttasi jo samana syksynä ja tähän mennessä live- ja dj-keikkoja on vajaan kymmenen vuoden aikana nähty yli 40:ssä maassa ympäri maailmaa. Daruden kohdalla ei voi puhua yhden hitin ihmeestä, sillä miehen seuraavat singlet Feel The Beat ja Out Of Control, nousivat kaikki Britannian singlelistalle ja saavuttivat lukuisia ykkössijoituksia ympäri Eurooppaa ja Aasiaa.

Yhdysvalloissa debyyttialbumi myi lähes 350.000 kappaletta. Darude on julkaissut kolme albumia, Before The Storm (2000), Rush (2003) ja Label This (2007). Yhdysvalloissa majapaikkaansa pitävä DJ-tähti kiertää Suomea joulukuussa seuraavasti:

04.12. Turku, Börs Night Club

11.12. Rauma, Bar Hovi

12.12. Kalajoki, Dyyni

16.12. Kotka, Amarillo

18.12. Joensuu, Kimmel Night

19.12. Espoo, Aladdin