The Rasmus : Best Of 2001 – 2009

Albumit · Stara.fi

15 vuotta sitten uransa aloittanut kotimainen menestysyhtye The Rasmus teki toisen tulemisensa vuonna 2001, ja on siitä saakka tehnyt varsin menestyksekästä uraa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Nyt yhtye julkaisee nimeään kantavan Best Of 2001 – 2009 -kokoelman.

Yhden levyn kokoelmalla on mukana mittava kattaus bändin tuttuja hittejä. Yhtyeen kulta-aika ajoittui vuosikymmenen puolivälin korville, josta suurin osa hiteistäkin on peräisin. Erityisesti Into-levyn materiaali on kerrassaan upeaa kuultavaa. Kuuluuhan levy vuosikymmenen parhaimpiin kotimaisiin julkaisuihin.

Aivan kaikki raidat eivät toki hittimateriaalia ole. Esimerkiksi Guilty-kappaleen jenkkiversio ei juuri säväytä. Myös Anette Olzonin kanssa levytetty slovari October & April menee muuten varsin laadukkaassa joukossa täytesarjaan. Olzon ei ole nimittäin parhaimmillaan juuri tässä viisussa. Myös Immortal, Justify ja Ten Black Roses kuuluvat keräilysarjaan, mutta Open My Eyes -kappaleen akustinen versio on hieno ja tunnelmallinen veto.

Levylle olisi kuitenkin toivonut vielä vaikkapa ihan kevennyksenä myös jonkin yhtyeen hiteistä ennen vuotta 2001. Esimerkiksi Ghostbusters olisi ollut hauska veto vaikkapa bonusraidaksi. Kokonaisuutena levy on kuitenkin laadukasta kuultavaa moneenkin tarkoitukseen.

Pisteet 4/5