Space Cowboy : Falling Down

Singlet · Stara.fi

Kuluvan talven hitiksi etelän aurinkorannoilla pyrkivä ranskalainen Space Cowboy humppailee lähes täsmälleen samoilla aineksilla, joilla muiden muassa Eiffel 65, Cher, Akcent ja Morandi discoilivat jo vuosia sitten. 90-luvun loppupuolella alkanut vokooderibuumi ehdittiin jo kuopata, mutta nyt se on näemmä kaivettu taas naftaliinista.

Biittinsä osalta vahvasti kasaripoljentoisen kappaleen radioversio on kuin aikamatka 90-luvun puoliväliin, mikä vie välittömästi pohjan koko kappaleesta. Tuotantopuoli on lähinnä pikaisesti kokoon kyhättyä muiden kopiointia, eikä kappaleen lyriikka-antikaan juuri tilannetta paranna. Tämä kappale on kuin elävä esimerkki legendaarisesta ”konemusiikkia tehdään napinpainalluksella” -väitteestä.

Eurorenkutuksen toimivuus Lapin hiihtokeskusten after skissä ja maaseututaajamien limudiscoissa on takuuvarmaa, mutta juuri muuhun tämä kertakäyttöpoppi ei kuitenkaan pysty. Monista hittituotannoistaan tunnetuksi tullut RedOne ei ole tällä kertaa tuonut kappaleeseen kovinkaan onnistunutta näkemystä, vaikka mukaan on otettu myös muiden muassa Lady Gagan tuotannoista lainattuja soundeja.

Edellämainittu koskee kuitenkin lähinnä kappaleen radioversiota, sillä single sisältää myös useita remiksejä samaisesta renkutuksesta. Esimerkiksi LMFAO:n feattaama r&b-biittinen remix potkii jo hieman paremmin nykysoundeilla ja -tyylillä varustettuna.

Pisteet 2/5