Avatar kiellettiin Kiinassa – oli liian suosittu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian tällä hetkellä toiseksi katsotuin elokuva Avatar on vedetty pois Kiinan elokuvateattereista. Syynä oli se, että elokuva oli liian suosittu ja se vei siksi liikaa markkinaosuuksia maan omilta elokuvilta 2D-teattereissa. 3D-versiona elokuvan esittäminen saa kuitenkin jatkua.

Ennen kieltämistä Avatar ehti nousta Kiinan kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi, mutta menestys oli liikaa maan viranomaisille. Avatar ehti tuottaa Kiinassa noin 76 miljoonaa dollaria. Elokuvaa esitettiin maassa 1.628 elokuvateatterissa kaksiulotteisena versiona. Maassa on vain noin 4.000 elokuvateatteria, joten määrä oli merkittävä. Vuonna 2006 Da Vinci Koodi kiellettiin Kiinassa sen jälkeen kun se oli tuottanut 13 miljonaa dollaria.

Hong Kong Apple Daily -julkaisun mukana Avatar kiellettiin, koska se olisi vienyt liikaa katsojia filosofi Chow-Yun Fatin elämäkertaelokuvalta. 20th Century Foxin varajohtaja Paul Hanneman vahvisti asian Los Angeles Timesille. Toinen kieltoon vaikuttanut syy oli veikkausten mukaan se, että elokuva aiheutti liikaa mielenkiintoa asukaiden pakkosiirtoja kohtaan. Kiinassa miljoonia asukkaita on pakkosiirretty hallituksen rakennusprojektien takia.