PMMP kampanjoi seksuaalista väkivaltaa vastaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amnestyn Suomen osasto kampanjoi alkuvuonna seksuaalista väkivaltaa vastaan. Asenne esiin -kampanjan tavoitteena on uudistaa Suomen seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö kansainvälisten ihmisoikeusnormien mukaiseksi.

Suosikkiduo PMMP ja hiphop -yhtye Jätkäjätkät vauhdittavat kampanjaa tukikonsertilla kulttuuriareena Gloriassa Helsingissä 9. helmikuuta 2010. Heidän lisäkseen lavalla nähdään vierailijoina muun muassa Olavi Uusivirta ja Lauri Ylönen. Amnesty järjestää konsertin yhteistyössä Yleisradion kanssa. Konsertin voi katsoa suorana YleX Areenasta ja se lähetetään TV2:ssa myöhemmin keväällä.

Amnestyn Suomen osasto kampanjoi talvella ja keväällä 2010 seksuaalista väkivaltaa vastaan. Kansainvälisten ihmisoikeusnormien mukaan kaikki tahdonvastaiset yhdynnät on tulkittava raiskauksiksi. Raiskausta ei siis määrittele fyysinen väkivalta, vaan uhrin suostumuksen puute.

Suomen rikoslainsäädännössä teon luokittelu riippuu kuitenkin käytetyn väkivallan määrästä ja laadusta. Amnesty vaatii, että seksuaalirikoksia koskeva lainsäädäntö uudistetaan kansainvälisten ihmisoikeusnormien mukaiseksi. Amnesty muistuttaa, että lainsäädäntö heijastaa ja muokkaa yhteiskunnassa vallitsevia asenteita seksuaalista väkivaltaa kohtaan.