PETA kehottaa: Älkää matkustako Suomeen!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eläinsuojelujärjestö PETA on ilmoittanut lähettäneensä kiireellisen vaatimuksen maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle. Järjestön Britannian osasto vaatii ministeriä lopettamaan susien tappamisen Lapissa välittömästi. PETA kehottaa tukijoitaan boikotoimaan matkustamista Suomeen maailmanlaajuisesti, ellei sudenmetsästystä keskeytetä.

PETA:n tiedotteen mukaan sen toimintakehotus (lue tästä) on saanut aikaan jo tuhansia yhteydenottoja Suomen päättäjille. PETA UK on osa maailman suurinta eläinoikeusjärjestöä ja sillä on yli kaksi miljoonaa tukijaa ympäri maailman.

Järjestön tiedotteen mukaan viime vuoden lopulla maa- ja metsätalousministeriö antoi luvan 28 suden tappamiselle suojatakseen porotalouselinkeinoa. Poroja kasvatetaan Suomessa lihan ja nahkojen takia. Lapissa kerrotaan olevan 200.000 poroa, kun poronhoitoalueenalueen susimäärä on ollut ainoastaan noin 35 yksilön verran viime vuoden lopussa. Tällä hetkellä susilukumäärä on huomattavasti pienempi.

– Poronhoitoalueella asuvien muutamien jäljellä olevien susien pitää antaa elää rauhassa, eikä tappaa poronmiesten ahneuden takia, sanoo PETA UK:n poliittinen asiantuntija Alistair Currie.