Conan O’Brien oli palkkakuopassa – tuotti silti jättitappiota

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosikkijuontaja Conan O’Brien jätti NBC-kanavan perjantaina, ja nyt spekuloidaan kovasti syitä tapahtuneeseen. Asiaa tutkinut Los Angeles Times kertoi tänään, että merkittävin syy oli katsojien siirtyminen yhä enemmän internetissä tarjottujen viihdesisältöjen pariin ja siitä johtunut katsojakato ja mainoshintojen putoaminen.

Samaan aikaan kulurakenne pysyi kuitenkin lähes samana, vaikka Conan O’Brien saikin merkittävästi kilpailijoitaan pienempää palkkaa. Lehden mukaan Jay Leno ja David Letterman saavat vuodessa noin 30 miljoonaa dollaria, mutta Conan oli varsinaisessa palkkakuopassa. Lehti nimittäin kertoi, että hänelle maksettiin vain 12 miljoonaa dollaria kaudesta. Viime viikolla tehty erosopimus toi O’Brienille kuitenkin 33 miljoonan dollarin korvauksen.

Samaisen artikkelin mukaan Conan O’Brienin luotsaamana The Tonight Show oli tekemässä kuluvalla tuotantokaudella huimat 20 miljoonaa dollaria tappiota. Hänen jättimäinen 190 hengen tuotantotiiminsä oli yksi merkittävistä kuluista. Jay Lenon aikana ohjelma tuotti noin 50 miljoonaa dollaria voittoa vuodessa, mutta silloin mainosten hinnat olivat korkeammat ja katsojamäärät suuremmat.