Simpsoneissa historiallinen vierailu Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimman animaatiosarjan tuoreimmassa jaksossa vieraillaan Suomessa. Kyseessä on olympiateemainen jakso, jossa nähdään vilaus myös Helsingin Olympialaisista vuodelta 1952.

Sarjan suomalainen fanisivusto Simpsonit.org kertoo, että kyseisessä kohtauksessa rehtori Seymour Skinnerin äiti Agnes nähdään kilpailemassa naisten seiväshypyssä Helsingin olympiastadionilla. Samassa jaksossa nähdään myös ruotsalaisia, kun Yhdysvaltojen curling-joukkue kilpailee loppuottelussa vaaleatukkaisia ruotsalaisia vastaan.   

Suosikkisarjassa on aiemminkin viitattu Suomeen ja suomalaisiin, mutta varsinaista vierailua Suomeen on saatu odottaa. Tälläkin kertaa kyse oli vain eräänlaisesta takaumasta.

Vierailu Simpsonit-sarjassa on suuri kunnia kenelle tahansa. Äskettäin esimerkiksi jalkapallotähti David Beckhamin vierailu peruttiin yllättäen, mikä oli kova paikka menestysurheilijalle. Sarja nauttii varsin rajatonta suosiota, sillä taannoin esimerkiksi yleensä varsin viihdekriittinen Vatikaani ylisti sarjaa.