Paha poliisi – Määräsatama New Orleans

Elokuvat · Stara.fi

Floppielokuvia toisensa perään viive vuosina tehnyt takavuosien menestystähti Nicolas Cage halusi nousta Paha poliisi – Määräsatama New Orleans -elokuvan myötä takaisin Hollywoodin A-sarjaan, mutta taisi lopulta vain kaivautua syvemmälle juoksuhiekkaan.

Terence McDonagh (Nicolas Cage) on poliisi, joka pelasti vangin hengen New Orleansin Katrina-myrskyssä. Pelastusoperaatiossa samalla itsekin loukkaantunut poliisi nauttii omiensa parissa arvostusta, mutta on samaan aikaan kulissien takana likainen kyttä, joka käyttää paljon huumeita ja likaisia keinoja. Siinä elokuvan tarina sitten onkin.

Maailma on pullollaan vastaavia elokuvia, jotka kertovat korruptoituneista tai muuten mädistä poliiseista. Tässä joukossa Paha poliisi joutuu auttamattomasti alimpaan täytesarjaan. Kyseessä on uudelleenfilmatisointi, mutta lopputulos on tuskin parempi kuin edeltäjänsä.

Tarina lähtee laiskasti liikkeelle, eikä puuduttavan tylsä kerronta parannu myöhemminkään. Elokuva etenee haukotuttavalla vauhdilla jos lainkaan. Ohjaajan taiteelliset ratkaisut keskittyvät lähinnä krokotiilien ja iguaanien täysin irralliseen kuvaamiseen kotivideokameralla.

Television poliisisarjojen perusjaksot pesevät tarinan kuusi-nolla koska tahansa. Cagen roolityö on jälleen verrattavissa taannoiseen Ghostrider-floppiin, mutta tällä kertaa käsikirjoitus on aavistuksen parempi. Vastaavassa narkkaripoliisina roolissa kuka tahansa näyttelijä osaa sössöttää Cagen tyyliin kieli turtana ja niska jäykkänä. Ei tällä elokuvalla ainakaan Cagen ura pelastu.

Genre: RikosdraamaOhjaus: Werner HerzogPääosissa: Nicolas Cage, Eva Mendes, Val Kilmer, Alvin “Xzibit” Joiner, Denzel Whitaker, Fairuza Balk, Jennifer CoolidgeEnsi-ilta: 15.1.2010Kesto: 2:04

Pisteet 1/5