Apulanta kerää rahaa nuorten mielenterveydelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apulanta julkaisee tänään Singles 2004-2009 –kokoelman, jonka tuotosta 10 prosenttia ohjataan suoraan Helsinki Mission Nuorten Kriisipisteelle. Taho on tunnettu matalan kynnyksen paikkana, johon kuka tahansa 12 – 29 -vuotias voi marssia sisään ja purkaa sydäntään.

Apulannalla on jo pitkään ollut kiinnostusta hyväntekeväisyyttä kohtaan, mutta kohde on ollut hakusessa. Nuorten Kriisipisteen löydyttyä palaset loksahtivat paikalleen. Fanikirjeitä on jo kohta kaksi vuosikymmentä tullut toinen toistaan järkyttävämmistä elämäntilanteista, joskus jopa suljettujen ovien takaa.

Bändin musiikin on koettu olevan suuri apu, mutta monesti se ei riitä. Nyt on sentään löydetty paikka, missä nuoret otetaan vastaan kyselemättä, sellaisina kuin ovat.

– Toi 10 prosenttia levyn tuotosta on tietysti symbolinen ele, eihän meidän rahat yksin mihinkään riitä. Mutta onpahan tehty jotain konkreettista huonosti voivien faniemme eteen, Apulannan rumpali Sipe Santapukki kertoo.

Nuorten Kriisipiste ottaa avun vastaan iloiten.

– On upeaa saada Apulannan kaltaisen tahon hyväksyntä työllemme. Tällaisina hetkinä tuntee, että tekee jotain oikein, kiittelee Nuorten Kriisityön johtaja Olavi Sydänmaanlakka.