A Single Man

Elokuvat · Stara.fi

George Falconer (Colin Firth) on menettänyt pitkäaikaisen elämänkumppaninsa Jimin (Matthew Goode) traagisessa auto-onnettomuudessa. Professorina työskentelevä George yrittää selvitä jokapäiväisestä elämästään surunsa kanssa, mutta elämänhalu tuntuu kadonneen menetetyn rakkauden myötä.

Vuoteen 1962 sijoittuva elokuva seuraa yhden päivän ajan Georgen kamppailua elämisen vaikeuden kanssa, kun menneisyyden muistot eivät päästä irti. Päällepäin normaaliin elämänrytmiin kiinni päässyt George käy sisäistä taistelua surunsa ja elämänhalunsa kanssa, eikä elämässä eteenpäin siirtyminen tunnu yksin helpolta. Paras ystävä Charlie (Julianne Moore) ja nuori opiskelijapoika Kenny (Nicholas Hoult) yrittävät auttaa kumpikin omalla tavallaan.

A Single Man on surullinen ja tunteikas elokuva, jonka pääosassa ei ole monimutkainen juoni, vaan elävät tunteet. Muotialalta elokuvaohjaajaksi siirtyneen Tom Fordin esikoisohjaus on visuaalisesti kaunis elokuva täynnä pieniä yksityiskohtia. Hetkittäin liian verkkaisesti etenevä elokuva on kaikessa yksinkertaisuudessaan ajatuksia herättävä ja todentuntuinen tarina menettämisen tuskasta.

Parhaan miespääosan Oscarista roolisuorituksensa vuoksi ansaitusti kilpaileva Colin Firth tekee upean roolin rakastaan surevana miehenä. Firth osaa taidokkaasti esittää samanaikaisesti surullista ja hauskaa. Juuri Firthin ilmiömäinen näyttelijäsuoritus saakin hidastempoisen elokuvan pysymään mielenkiintoisena.

Tämä ei missään nimessä ole hyvän mielen elokuva, vaikka sitä onkin osittain piristetty kepeillä vuorosanoilla ja orastavalla toivon kipinällä. Elämänkumppaninsa menettäneen miehen hiljaista tuskaa on välillä raastavaa katsella, mutta juuri sen todentuntuisuus tekee siitä katselemisen arvoista.

Genre: DraamaOhjaus: Tom FordPääosissa: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode, Ginnifer GoodwinEnsi-ilta: 05.04.2010Kesto: 1:42

Pisteet 4/5