Ota tästä mallia VR – juna puskee umpihankeen!

Nettivideot · Stara.fi

Suomessa rautatieliikenne tuntuu nykyisin jumiutuvan jokaisesta pienestä lumituiskusta, kun VR ei saa juniaan liikkeelle – ainakaan ajoissa. Viime päivinä Venäjällä onkin ihmetelty kovasti Suomesta kuuluneita tietoja junaliikenteen vakavista ongelmista.

Itänaapurissamme moisia ongelmia ei ole, vaikka lunta on vuosittain huimasti enemmän kuin Suomessa. VR voisikin nyt tehdä jonkinlaisen katselmuksen myös Kanadan tilanteeseen ja oppia jotain sikäläisistä tavoista. Verkossa on nimittäin julkaistu näyttävä video siitä kuinka juna puskee paksussa umpihangessa ilmeisesti juuri Kanadassa. Katso video tästä tai artikkelin alta.

Aivan näin rohkeaan menoon suomalaistenkaan tuskin kannattaa ryhtyä, sillä videolla nähtävän junan kuljettajalla ei ole mitä ilmeisimmin lainkaan näkyvyyttä eteensä. Vauhti on kuitenkin hurja ja kuljettaja luottaa ihmisten kuuloon soittamalla torvea. Videon teksteissä väitetään, että video on kuvattu Siperiassa. Siellä tuskin kuitenkaan lukee tasoristeyksissä ”Railroad Crossing”.