Suomen X Factor sai murskatuomion

Viihdeuutiset · Stara.fi

Realityohjelmien tuorein tulokas Suomen televisiossa on alunperin brittiläinen X Factor -formaatti, jonka luoja on realitymoguli Simon Cowell. MTV3-kanavan ohjelmistoon Idols-suosikkiohjelman tilalle otettu sarja ei ole vetänyt katsojia odotetusti, ja viime aikoina onkin uutisoitu useaan otteeseen romahtaneista katsojaluvuista.

Viihdelehti Stara tiedusteli lukijoiltaan heidän suosikkiaan kotimaisista kykyjenetsintään keskittyvistä realitysarjoista. Ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Idols. Se sai peräti 63 prosenttia äänistä, joita annettiin yhteensä 1.800 kappaletta. Toiseksi sijoittui 30 prosentin äänimäärällä Nelosen realitysatsaus Talent ja viimeiselle tilalle joutui jättäytymään X Factor, jonka ensimmäinen suomalainen tuotantokausi on siis vielä käynnissä. Ohjelma sai vaivaiset seitsemän prosenttia äänistä.

Britanniassa X Factor saa nauttia aivan toisenlaisesta suosiosta. Sarjansa menestyksen myötä Simon Cowell päätti jättää tuomaroinnin American Idol -ohjelmassa ja lanseerata X Factorin Yhdysvalloissa. Toiseksi tuomariksi hän havittelee parhaillaan Cheryl Colea, jonka perheen perustamishaaveet kariutuivat äskettäin aviomiehen uskottomuuteen.