Ozzy Osbourne Ruisrockin tähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruisrockin ensi kesän tapahtuman uusimmat kiinnitykset ovat heavyrockin supertähti Ozzy Osbourne, ska-yhtye The Specials ja jo vuoden 1971 Ruisrockissa esiintynyt boogierock-kokoonpano Canned Heat.

1960-luvun lopulla pitkän ja ansiokkaan uransa aloittaneen Ozzy Osbournen tunnetuin yhtye Black Sabbath julkaisi nimettömän debyyttialbuminsa vuonna 1970, eli samaan aikaan ensimmäisen Ruisrockin kanssa. Sittemmin Black Sabbath nousi heavyn klassikkoyhtyeeksi, 1980-luvun alussa Ozzy siirtyi menestyksekkäälle soolouralle ja lopulta 2000-luvulla The Osbournes -sarjan myötä hän kohosi maailman tunnetuimpien ihmisten joukkoon.

Nykyisin Ozzy Osbourne esittää keikoillaan materiaalia niin Black Sabbathin ajoilta kuin omilta sooloalbumeiltaan 80-luvulta nykypäivään.

Ska-musiikin kaikkien aikojen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva The Specials perustettiin jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Kokoonpano julkaisi lyhyessä ajassa kaksi menestysalbumia, mutta hajosi 1980-luvun alkuvuosina kokoonpanomuutosten jälkimainingeissa. Kolme vuotta sitten The Specials kokosi rivinsä uudelleen ja esiintyi Glastonburyn jättifestivaalin pääesiintyjänä. Nyt esimerkiksi Gangsters ja Ghost Town -hiteistään tunnettu yhtye suuntaa ensimmäisellä paluukiertueelleen, jonka harvoihin pysähdyspaikkoihin myös Ruisrock kuuluu.

Kolmas varmistunut esiintyjä Canned Heat kuuluu blues/boogie-rockin tunnetuimpiin nimiin. Pitkän linjan yhdysvaltalaisyhtye nähtiin Ruisrockissa jo festivaalin ”hulluna vuonna” 1971, jolloin tapahtumassa vieraili yli 100000 kävijää – Canned Heat oli tuolloin koko tapahtuman odotetuin esiintyjä. Ruisrockin ohella bändin konsertit esimerkiksi Woodstockissa ja Montereyn legendaarisilla festivaaleilla nostivat yhtyeen ensin hippien suosikiksi, mutta sittemmin Canned Heat on jatkanut pitkää ja ansioitunutta uraansa laajentaen fanikuntaansa vuodesta toiseen.