American Idol porskuttaa jättiyleisöille – X Factorille kylmää kyytiä?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kykyjenetsintään keskittyneiden realityohjelmien tuorein tulokas X Factor rypee katsojakadon suossa, ja esimerkiksi Staran gallupissa ohjelman nimesi parhaaksi kykyjenetsintäohjelmaksi vain vaivaiset seitsemän prosenttia vastanneista. Sen sijaan Idols on edelleen kiistaton ykkönen.

Idolsia piti vastanneista parhaana peräti 63 prosenttia. Eilen amerikkalainen listauslaitos Nielsen julkaisi viime viikon lukemat Yhdysvaltojen suosituimmista televisio-ohjelmista. Viikon kymmenen katsotuimman ohjelman lista osoittaa, että myös Yhdysvalloissa samaan formaattiin perustuva Fox-kanavalla nähtävä American Idol on genrensä kiistaton ykkönen. Simon Cowell aikoo lanseerata X Factor -ohjelmansa Yhdysvalloissa tänä vuonna, mutta ohjelmalla on kova pala purtavana Idol-formaatin puristuksessa.

Viiden katsotuimman ohjelman joukossa on peräti kolme American Idol -jaksoa. Kolmannelle sijalle idoleiden puristukseen pääsi nousemaan CBS-kanavalla nähtävä NCIS ja viidentenä oli saman kanavan Miehen puolikkaat. Kuudentena oli NCIS: Los Angeles ja seitsemäntenä Rillit huurussa. Lisäksi kymmenen katsotuimman joukkoon mahtuivat myös The Mentalist, C.S.I. ja The Good Wife.

1. ”American Idol”, Fox, 22.75 miljoonaa

2. ”American Idol”, Fox, 20.7 miljoonaa

3. ”NCIS,” CBS, 19.58 miljoonaa

4. ”American Idol”, Fox, 19.34 miljoonaa

5. ”Two and a Half Men,” CBS, 17.61 miljoonaa

6. ”NCIS: Los Angeles,” CBS, 16.99 miljoonaa

7. ”The Big Bang Theory,” CBS, 16.32 miljoonaa

8. ”The Mentalist,” CBS, 16.02 miljoonaa

9. ”CSI: Crime Scene Investigation,” CBS, 15.25 miljoonaa

10. ”The Good Wife,” CBS, 13.95 miljoonaa