Elämä pelissä

Elokuvat · Stara.fi

Tositarinaan pohjautuva Elämä pelissä kertoo teini-ikäisestä Michael ”Big Mike” Oherista (Quinton Aaron), joka joutuu elämään huonon perhetaustansa vuoksi pitkälti omillaan. Tuttavien nurkissa ja milloin missäkin majaileva poika saa kuitenkin elämälleen uuden suunnan, kun isokokoisen pojan urheilullisista kyvyistä kiinnostunut jalkapallovalmentaja saa puhuttua hänet sisään kristilliseen kouluun.

Michaelin elämä mullistuu pian vieläkin enemmän, kun ökyrikkaan perheen äiti Leigh Anne Tuohy (Sandra Bullock) majoittaa pojan yöksi kotiinsa. Yhdeksi yöksi tarkoitettu majoitus venyy lopulta vuosiksi, ja Michaelista tulee osa Tuohyn perhettä.

Elämä pelissä on amerikkalaisen tuhkimotarinan malliesimerkki. Elokuvasta tekee erityisen mielenkiintoisen se seikka, että valkokankaalla nähty tarina on totta. Hitaasti lämpenevä käsikirjoitus pitää käyntiin päästyään katsojan veitsenterällä. Idyllistä perhe-elämää tavoitteleva käsikirjoitus jää kuitenkin hieman pintaraapaisuksi juuri perheen arjen osalta.

Elokuvassa Tuohyen perheen Sean Jr -kuopusta esittävä 11-vuotias Jae Head suoriutuu pikkuveljen roolistaan uskomattoman hienosti. Äskettäin Oscar-palkinnon Leigh Annen roolistaan voittanut Sandra Bullock näyttelee tasaisen varmasti määrätietoista ja vahvaa naista.

Elokuva on koskettava kertomus siitä, kuinka toiset ihmiset voivat vaikuttaa elämiimme. Myös luokkaeroja kuvaava elokuva julistaa optimistisesti elämässä kaiken olevan mahdollista.

Genre: DraamaOhjaus: John Lee HancockPääosissa: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Amy Collins, Tim McGraw, Kathy BatesEnsi-ilta: 19.03.2010Kesto: 2:11

Pisteet 4/5