Brothers

Elokuvat · Elina Sipiläinen

Grace (Natalie Portman) ja armeijan leivissä työskentelevä Sam (Toby Maguire) ovat seurustelleet teinivuosistaan asti. Naimisissa olevalla parilla on kaksi leikki-ikäistä lasta ja elämä tuntuu mukavalta. Ainoa miinus on Samin jatkuvat komennukset Afganistanin sotatantereelle.

Eräänä päivänä Grace saa kuulla Samin menehtyneen taistelussa rintamalla. Samin vankilasta juuri vapautunut veli Tommy (Jake Gyllenhaal) kokee velvollisuudekseen huolehtia veljensä surunmurtamasta perheestä. Tommy viettää paljon aikaa Gracen kanssa ja heidän välilleen alkaa syntyä romanttinen kipinä. Sitten mahdoton käy todeksi ja Sam palaa elävänä rintamalta kotiin.

Brothers pohjautuu samannimiseen tanskalaiseen elokuvaan. Paljon eri tunteita sisältävän elokuvan painopiste vaihtelee kotirintaman ja henkisiä arpia sodassa saaneen sotilaan välillä.

Elokuvan ydin ei löydy käsikirjoituksesta, vaan upeista näyttelijäsuorituksista. Leffan toista miespääosaa näyttelevä Tobey Maguire on yllättävän ronskissa roolissa, mutta tekee ehkä uransa parhaimman roolin sodan kauhuja nähneenä sotilaana. Myös perheen vanhinta Isabelle-tytärtä loistavasti näyttelevä kymmenvuotias Bailee Madison tekee ikäisekseen uskomattoman vahvan roolityön.

Brothers ei ole sotaa ihannoiva elokuva, vaan päinvastoin. Sodan sijaan perheeseen ja ihmismieleen keskittyvä elokuva on pysäyttävä tarina kolikon kääntöpuolesta, jota ei julkisuudessa juurikaan nähdä.

Genre: DraamaOhjaus: Jim SheridanPääosissa: Natalie Portman, Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire, Sam Shepard, Mare WinninghamEnsi-ilta: 19.03.2010Kesto: 1:46

Pisteet: 4/5