Näin koulutat lohikäärmeesi 3D

Elokuvat · Stara.fi

Lohikäärmeiden ja viikinkien maailmaan sijoittuva Näin koulutat lohikäärmeesi on tarina viikinkinuorukaisesta, joka tuntee olevansa erilainen kuin heimonsa muut miehet. Hintelä Hikotus on kylän suuren johtajan poika, mutta ei halustaan huolimatta ole vielä päässyt taistelemaan kylää uhkaavien lohikäärmeiden kanssa.

Ansaitakseen paikkansa heimossaan Hikotuksen tulisi kouluttautua lohikäärmeiden tappajaksi ja surmata loppukokeessa hurjista olennoista yksi. Intoa puhkuva poika muuttaa kuitenkin mielensä lohikäärmeiden surmaamisesta, kun hän kohtaa mystisen ja pelätyn lohikäärmeiden rotuun kuuluvan olennon silmästä silmään. Rohkea ja nokkela poika päättää tutustua syvemmin viikinkien vihollisinaan pitämiin lohikäärmeisiin ja huomaa pian oppineensa niistä paljon enemmän kuin koko viikinkien suku kokonaisen historiansa aikana.

Näin koulutat lohikäärmeesi on visuaalisesti näyttävä 3D-animaatio. Elokuva on onnistunut luomaan viikinkien ja lohikäärmeiden maailmasta hienon kolmiulotteisen elämyksen. Elokuva alkaa viikinkien ja lohikäärmeiden nopeatempoisella taistelukohtauksella. Hurjan alkukohtauksen jälkeen elokuvan tahti onneksi rauhoittuu ja oikea tarina pääsee esiin.

Ainakaan suomenkielisessä versiossa elokuvan vitsit eivät ole maata järisyttäviä eikä komediallinen puoli muutenkaan ole leffan ydin. Parasta elokuvassa on visuaalisuuden lisäksi sen tarina kahden toisilleen vieraan olennon välille kehittyvästä ystävyydestä. Vaikka leffan tarina erilaisuuden hyväksymisestä on jo useasti nähty, jaksaa se silti vielä kiehtoa.

Genre: Animaatio, seikkailu, komedia

Ohjaus: Dean DeBlois, Chris Sanders

Suomenkielisen version dialogiohjaus: Annamari Metsävainio

Pääosissa (suom. ääninä): Aksu Palmén, Jarmo Mäkinen, Iina Kuustonen,

Hannu-Pekka Björkman, Oskari Tamminen, Henri Piispanen, Kristiina Wheeler,

Olavi Uusivirta

Ensi-ilta: 26.03.2010

Kesto: 1:39

Pisteet 3/5