Tampereen Pakkahuone on vaarassa sortua?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereen rautatieaseman ympäristössä asuvat ovat saaneet nauttia jo kuukausikaupalla jatkuvista maanalaisista räjähdyksistä, joilla rakennetaan kaupungin keskustan alle massiivista P-Hämppi -parkkiluolaa. Räjäytystyöt ovat tehneet näkyviä tuhoja myös Suomen legendaarisimpiin lukeutuvassa keikkapaikassa.

Parkkiluolan rakentaminen aloitettiin rautatieaseman itäpuolelta. Luolan suuaukko rakennettiin aivan Tullikamarin, joka tunnetaan myös nimellä Pakkahuone, nurkalta. Rakennustyöt ovat nyt aiheuttaneet näkyviä vaurioita, sillä historiallisesti merkittävän rakennuksen seinä on murtunut ja laskenut 4,5 senttiä. Samalla sekä seinät että taloa pystyssä pitävät pilarit ovat halkeilleet uhkaavasti ja ulkoseinästä on pudonnut jopa kokonaisia tiiliä.

Tilannetta päivittämään on perustettu Facebookiin erityinen Pro Tullikamari -ryhmä, jossa on tätä kirjoitettaessa jo lähes 3.400 jäsentä. Sivustolla on julkaistu kattava kuvagalleria keikkapaikalle aiheutuneista vaurioista. Ensimmäisen kerran vauriot huomattiin 15. maaliskuuta ja sittemmin tilanne on pahentunut selvästi. Eilen Aamulehdessä arvuuteltiin sillä, että onko syntyneitä vaurioita mahdollista enää edes korjata. Katso kuvat vaurioista tästä.