Suomalainen televisioformaatti myytiin Yhdysvaltoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jim-kanavalla varsin suuren suosion saaneen Poliisit-realitysarjan ohjelmaformaatti on myyty Yhdysvaltoihin. Sarjaa tuottava Aito Media Oy on solminut sopimuksen Scott Sternberg -tuotantoyhtiön sekä Weinberger Median kanssa.

Yhdysvaltoihin sarjasta tehtiin sopimus, kun tuotantoyhtiö Aito Media Oy kauppasi formaattia Cannesissa meneillään olevilla MIPTV -messuilla. Yhteistyökumppanina toimiva Sternberg on tuottanut lukuisia ohjelmia, joita on nähty muun muassa Discovery ja Biography -kanavilla.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Scottin kaltaisen huipputuottajan viemään sarjan formaattia eteenpäin uudelle mantereelle, Aito Media Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Hynninen kommentoi.

Yleisradion Poliisi-tv -ajankohtaisohjelman suosikkiformaattiin perustuva Poliisit jatkuu Suomen televisiossa uusilla kolmannen tuotantokauden jaksoilla vuoden 2011 alussa. Kolmannen tuotantokauden suuri jaksomäärä nostaa Poliisit-sarjan Suomen suurimmaksi kotimaiseksi dokumentaariseksi sarjaksi.