Varo mitä kirjoitat verkossa – viestisi arkistoidaan Yhdysvalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Digitaalisen sisällön määrä lisääntyy maailmassa huimaa vauhtia, ja monet historioitsijat ovatkin viime vuosina pahoitelleet sitä, että merkittävä osa kirjoitettua aineistoa katoaa bittitaivaan tuuliin kun esimerkiksi blogeja suljetaan ja poistetaan servereiltä. Tähän joukkoon lukeutuu myös tuhansia poliitikkojen blogeja ympäri maailmaa.

Nyt Yhdysvaltojen kongressi on tulossa hätiin ainakin mikroblogien suhteen. Kaikki Twitter-viestit tallennetaan nimittäin jatkossa kongressin kirjastoon. Mukana ovat viestit myös takautuvasti, sillä arkistojen kätköön menevät palvelussa julkaistut viestit aina maaliskuusta 2006 saakka, Digitoday kertoo.

Tietomäärä on massiivinen, nimittäin nykyisin tweettejä lähetetään päivittäin peräti 55 miljoonaa. Samoilla linjoilla on myös Google, joka avaa pian Replay-nimisen palvelun, joka auttaa löytämään historiallisiin tapahtumiin liittyviä Twitter-viestejä. Palvelu on tosin tallentanut viestejä vasta tämän vuoden helmikuusta alkaen.