Karkausvuosi

Elokuvat · Stara.fi

Kevään siirappisimmasta romanttisesta komediasta vastaa Karkausvuosi. Elokuvassa asuntojen stailaaja Anna (Amy Adams) odottaa neljän vuoden seurustelun jälkeen kosintaa, mutta Jeremy (Adam Scott) ei tunnu sellaista ehdottavan. Karkauspäivä antaa kuitenkin naisellekin tilaisuuden kosia.

Jeremy on työmatkalla Dublinissa, jonne Anna päättää lentää Yhdysvalloista. Myrskyn takia lento päättyy kuitenkin Walesiin, eikä Anna näytä pääsevän ajoissa kosimaan. Hän tekee kuitenkin kaikkensa, jotta pääsisi myrskyä uhmaten Dubliniin. Matkalla hän törmää kärttyiseen irlantilaismieheen Declaniin (Matthew Goode), joka lupaa auttaa Annaa pääsemään perille ajoissa. Matkalla he kohtaavat kuitenkin vastoinkäymisiä toisensa perään ja niiden tiimellyksessä tutustuvat toisiinsa huomattavasti paremmin.

Elokuvan perusajatus karkauspäivästä on onnistunut. Sen sijaan toteutus on kaikkea muuta kuin viihdyttävä. Käsikirjoitus on mitäänsanomaton kooste kaikista mahdollisista romanttisten komedioiden kliseistä, joten ensimmäisten viiden minuutin jälkeen teatterista voi poistua ilman että yhtään juonenkäännettä jää näkemättä. Käsikirjoitus on tekohauskoine ”vitseineen” kuin ala-asteen ainekirjoituksen tuotos. Irlantilaiset lienevät suivaantuneita siitä millainen stereotypia koko kansasta elokuvassa annetaan. Irlannin jylhillä maisemilla yritetään sentään peittää tarinan ja dialogin puutteet.

Karkauspäivä sopisi esimerkiksi kaapelitelevision tarjontaan sunnuntaiaamuna, sillä deittileffana tämä johtaa hyvin todennäköisesti siihen, että treffit jäävät viimeiseksi. Elokuvateatterissa mukaan kannattaa varata energiajuomaa nukahtamista estämään.

Genre: Romanttinen komediaOhjaus: Anand TuckerPääosissa: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John LithgowEnsi-ilta: 16.4.2010Kesto: 1:42

Pisteet 1/5