Näin festarit ja kiertueet kärsivät lentokiellosta ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Islannin tulivuorenpurkauksen ja siitä levinneen tuhkapilven aiheuttama lähes koko Euroopan laajuinen lentokielto on aiheuttanut ongelmia paljon laajemmalti kuin pelkästään Euroopassa. Yksi kärsijöistä oli viikonloppuna Yhdysvalloissa järjestetty Coachella-rockfestivaali.

Julkkisten kansoittama Coachella Valley Music and Arts Festival -tapahtuma joutui perumaan useita nimekkäitä esiintyjiään, kun bändit olivat jumissa Euroopassa. Paikalle eivät päässeet muiden muassa The Cribs, Bad Lieutenant, Frightened Rabbit ja Delphic. Ilmeisesti myös Gary Numan joutui perumaan esiintymisensä.

Gary Numan manasi tilannetta blogissaan jo perjantaina. Manchesterin jumiutuneen Bad Lieutenantin oli määrä heittää enemmänkin keikkoja ympäri Yhdysvaltoja, mutta se joutui perumaan koko reissunsa. Keikkojaan ovat joutuneet kymmenien muiden artistien ja yhtyeiden tavoin perumaan myös Mika ja Los Campesinos. Edellä mainittujen lisäksi myös esimerkiksi parhaillaan Nothing But Love -kiertueellaan oleva Whitney Houston on joutunut tyytymään lentomatkojen sijaan rahvaan tavoin laivakyytiin päästäkseen esiintymään Dubliniin.