Myytinmurtajat-tyylinen ihmepelastus kesken laskuvarjohypyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-elokuvissa nähdään silloin tällöin kuinka sankari pelastaa toisen ihmisen hengen tämän menetettyä tajuntansa kesken laskuvarjohypyn. Nyt tämä tarina ei ole enää pelkkää elokuvaa ja urbaania legendaa.

Vastaavanlainen tapaus on nyt nimittäin sattunut Magdeburgissa, Saksassa, jossa erittäin kokenut 24-vuotias naishyppääjä Katharina Wagner loukkaantui iskeydyttyään Antonov AN 28 -lentokonetta vasten hyppytilanteessa yli neljän kilometrin korkeudella. Hänen olkapäänsä tuli tilanteessa toimintakyvyttömäksi, eikä hän saanut laskuvarjoaan auki.

Tämän jälkeen hän putosi kohti maata vapaassa pudotuksessa yli 200 kilometrin tuntivauhtia. Edessä oli varma kuolema, mutta toisin kuitenkin kävi. Telegraph-lehden mukaan sunnuntaina sattuneessa onnettomuudessa Wagneria videolle kuvannut toinen hyppääjä huomasi tilanteen ja sai liidettyä tämän luokse kesken vapaan pudotuksen. Tämän jälkeen hyppääjä sai aukaistua Wagnerin laskuvarjon. Maahantulossa valopylvääseen osuessaan loukkaantunut Wagner toipuu täysin laskussa saamistaan vammoista.