Legendaarinen leffa-auto myytiin pilkkahintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi 1980-luvun legendaarisimmista kouluelokuvista oli monien mielestä Vaihda vapaalle Ferris, joka teki Matthew Broderickista kertaheitolla suositun Hollywood-tähden. Elokuvassa merkittävää osaa näyttelee punainen Ferrari, joka on nyt vaihtanut omistajaansa.

Menestysleffassa kyseinen auto on Ferrisin isän silmäterä, jolla hän ei lainkaan edes aja. Lintsauksella saadun vapaapäivänsä kunniaksi Ferris ystävineen päätyy kuitenkin lainaamaan luvatta autoa suuntanaan suurkaupungin kadut ja vaarat. Leffassa auton toinen kappale tuhoutuu täysin, mutta toinen jäi muistoksi jälkipolville.

Nyt erittäin harvinainen Ferrari Red 250FT Spyder California on myyty eniten tarjoavalle Lontoossa järjestetyssä huutokaupassa. Auton hinta ei yllättäen noussutkaan kovin korkealle, sillä ostaja sai sen noin 85.000 eurolla. Lähtöhinta oli noin 45.000 euroa. Autoja valmistettiin vain sata kappaletta vuosina 1958 – 1963.