Hannah Montanasta miljoonien rahariita

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erittäin menestyksekäs Hannah Montana -televisiosarja taipui taannoin myös elokuvaksi, joka sai niin ikään suuren suosion lasten ja teini-ikäisten tyttöjen keskuudessa. Nyt elokuvan ja televisiosarjan tuotoista on syntynyt muhkea riita Disneyn ja sarjan tekijöiden välillä.

Kaksi tuottajista on haastanut Disneyn oikeuteen ja vaatii yhteensä viiden miljoonan dollarin korvauksia. Los Angelesin tuomioistuimeen jätetyssä kanteessa Barry O’Brien ja Richard Correll väittävät, että heille ei ole maksettu asiaankuuluvia tuottoja suositusta televisiosarjasta ja elokuvasta.

Barry O’Brien ja Richard Correll kehittivät alunperin koko suosikkisarjan yhdessä Michael Poryesin kanssa vuonna 2005. Parivaljakolle ei ole heidän mukaansa maksettu sovittuja korvauksia ja bonuksia Hannah Montana -tuotteista. Disney on toistuvasti kieltäytynyt maksamasta heidän vaatimia korvauksia. Correll syyttää tuotantoyhtiötä myös perusteettomista potkuista sarjan tuotantotiimistä. Michael Poryes nosti vastaavan kanteen jo vuonna 2008.