Jörn Donnerin Kuulustelu Moskovan elokuvafestivaalien kilpailusarjaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jörn Donnerin ohjaama elokuva Kuulustelu on valittu Moskovan kansainvälisten elokuvafestivaalien kilpailusarjaan. Elokuva kertoo Neuvosto-desantti Kerttu Nuortevasta ja se perustuu tositapahtumiin.

Kuulustelu on vaikuttava tarina lojaalisuudesta ja petoksesta, sekä erehtyväisestä ihmisestä, jonka elämä uhrattiin ideologian alttarilla. Elokuvan pääosassa nähdään roolistaan parhaan naispääosa-Jussin voittanut Minna Haapkylä. Muissa rooleissa ovat muiden muassa Marcus Groth, Hannu-Pekka Björkman ja Lauri Nurkse.

Kuulustelu sai Suomen ensi-iltansa 25. syyskuuta 2009. Elokuvan on käsikirjoittanut Olli Sainio ja tuottanut Jörn Donner Productions Oy. Moskovan kansainväliset elokuvafestivaalit järjestetään 17. – 26. kesäkuuta 2010.