Suomirock sai oman tietokirjan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mikä teki Hurriganesista niin tarunhohtoisen ja miksi tytöt kirkuivat Dingon keikoilla? Tämä ja paljon muuta selviää Petri Kiutun tuoreesta selkokielisestä tietokirjasta Selkeää Suomi-rockia.

Kirjassa esitellään ne tekijät, joita ilman Suomi-rockia ei olisi olemassa. Kirja kulkee läpi rockin vuosikymmenten 1970-luvusta nykypäivään. Teos on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ehkä vielä tunne kovin hyvin suomalaista rockia, sen historiaa ja tekijöitä. Kirja sopii kuitenkin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hyvästä musiikista ja levyistä.

Kirjan kirjoittaja Petri Kiuttu on paitsi Suomi-rockin pitkäaikainen ystävä, myös selkokielen asiantuntija. Selkokieli tarkoittaa sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan yleiskieltä luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi mukautettua kieltä. Se on suunnattu ihmisille, joilla on vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä.

Selkeää Suomi-rockia on tiivis katsaus Suomi-rockin virstanpylväisiin. Kirja ei yritä olla kattava Suomi-rockin historia, vaan poimii kustakin artistista tai bändistä olennaisen. Petri Kiutun mukaan parhaat levyt tunnistaa siitä, että uuden sukupolvet löytävät ne aina uudelleen.